Search
Search

انواع آبخوری طیوری

اشتراک گذاری این مقاله در شبکه های اجتماعی :
زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

انواع آبخوری طیوری

سیستم آشامیدنی یکی از مهم ترین انتخاب ها در صنعت مرغداری است. زیرا تنظیم آب و خوراک جوجه ها در مرغداری باعث افزایش رشد طیور و افزایش تولید گوشت یا تخم مرغ می شود. دان مصرفی پرنده هم تحت تأثیر میزان آب آن ها است و ممکن است در روی کارایی پرندگان تأثیر منفی بگذارد. برای پرورش جوجه ها از سیستم های آبیاری باز و بسته استفاده می شود. با این حال، ایجاد و استقرار بهترین نمونه ها برای آب آشامیدنی یا تغذیه و سایر نیازها، نیازمند یک سیستم مهندسی بسیار قوی است که می توان با ارتباط با متخصصان بالقوه در اینترنت به آن دست یافت. یکی از نکات اساسی در پرورش طیور تأمین آب خنک و تمیز با شدت جریان کافی است.

انواع آبخوری طیوری

تفاوت آبخوری دستی و اتوماتیک

آبخوری ها در دو طرح دستی و اتوماتیک تولید می شوند. آبخوری دستی همان‌طور که از نامش پیداست باید با دست پر شود. اما در آبخوری اتوماتیک می توان با استفاده از تجهیزات پرورش طیور، جریان آب به داخل آبخوری را به صورت خودکار کنترل کرد.

آبخوری های اتوماتیک بدون نیاز به نیروی کار به طور خودکار از طریق تجهیزات پمپاژ می شود. هزینه ایجاد و راه اندازی این منابع نوشیدنی گران‌تر از آبخوری سنتی است.

انواع آبخوری اتوماتیک

 

طیور در زمان رشد به آب بسیار حساس هستند. بنابراین دسترسی آسان و دائمی به آب برای آن ها مهم و حیاتی است. البته این میزان باید به صورت کاملاً بهداشتی و تمیز در اختیارشان قرار گیرد. استفاده از آبپاش های دست ساز غیر استاندارد می تواند بر روند رشد پرندگان تأثیر منفی بگذارد.

بنابراین مرغداری ها برای جلوگیری از اتلاف سرمایه و مدیریت دقیق باید از آبخوری های مخصوص استفاده کنند. با آبخوری های استاندارد می توان آب مورد نیاز طیور را به صورت کاملاً صحیح تأمین کرد.

الف- آبخوری‌های اتوماتیک قطره‌ای نیپل

آبخوری_های اتوماتیک قطره_ای نیپل

این سیستم اغلب در قفس و بستر های اتوماتیک استفاده می شود. این نوع آبخوری کاملاً بهداشتی است و نیازی به ضدعفونی مکرر ندارد. از نظر صرفه جویی در مصرف آب می توان مناسب‌ترین آبخوری را  آبخوری‌های اتوماتیک قطره‌ای نیپل برشمرد. در این سیستم آب در یک لوله جریان می یابد و دریچه های مخصوصی در بستر و در کنار هر قفس در فواصل معین تعبیه شده تا آب به صورت قطره ای از این دریچه ها خارج شود. طیور گاهی اوقات با نوک زدن به این دریچه ها باعث می شوند که آب از دهانه شیر به سمت پایین جریان پیدا کند.

نکته: این نوع آبخوری ها برای جوجه های کمتر از یک هفته نباید استفاده شود.

آبخوری های نیپل برای پرندگان کوچک و بزرگ و به طور کلی هر اندازه ای قابل استفاده است، به عبارتی می توانید ارتفاع این نوع آبخوری را با توجه به نوع پرنده تنظیم کرد.

البته آبخوری های نیپل نسبت به آبخوری های معمولی مزایای بیشتری دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • ارتفاع آبخوری های نیپل را با قطعه ای به نام وینچ تنظیم می کنند.
  • به مدت 3-6 هفته نیازی به پر کردن هر روز مخزن نیست.
  • با آبخوری های نیپل در مصرف آب صرفه جویی می شود.
  • امکان تزریق دارو در سیستم آبخوری نیپل وجود دارد.
  • بزرگترین مزیت سیستم آبخوری نیپل تمام اتوماتیک بودن آن است.

ب- آبخوری ‌های اتوماتیک فنجانی

آبخوری های دستی کله قندی

آبخوری‌های اتوماتیک فنجانی با قطر 5 تا 15 سانتی متر و عمق 2.5 تا 6.7 سانتی متر وجود دارد و بر اساس نحوه ورود آب به دسته های زیر تقسیم می شوند:

۱- نوع معلق:

یک فنجان نسبتاً بزرگ به انتهای یک لوله عمودی یا لوله شلنگی متصل می شود و دریچه داخل فنجان بر اساس وزن آب داخل فنجان بسته می شود.

۲- نوع ماشه ای:

معمولاً فنجان‌ها در بالای لوله افقی در طول محفظه قرار می گیرند و دریچه ای در پایین فنجان تعبیه می شود که توسط یک ماشه باز و بسته می شوند. ماشه کوچک توسط خود مرغ کار می کند. لوله افقی را می توان بالا و پایین کشید و بسته به سن مرغ ارتفاع آن را تغییر داد.

پ- آبخوریهای اتوماتیک سیفونی یا زنگوله ایی-آویز

این آبخوری ها از قسمت های مدور و یک بشقاب تشکیل شده است. آنها اغلب از پلاستیک ساخته شده و دارای دستگاه های تنظیمی هستند و در یک لوله نازک که به لوله اصلی جریان آب که از طریق هوا می گذرد متصل می شوند. وقتی آب کم می شود، به دلیل سبکی آن، فواره متصل بالا می رود، شیر کنترل باز می شود و آب به داخل ظرف آشامیدنی می ریزد. وقتی سطح آب به حد معینی می رسد، به دلیل سنگینی آب، فنر به سمت پایین کشیده شده و شیر کنترل را می بندد تا جوجه ها همیشه آب تمیز و سرد داشته باشند.

سطح آب بسته به سن مرغ ها می تواند کاهش یا افزایش یابد. استفاده از این آبخوری ها باعث دسترسی همیشگی پرنده به آب تمیز و همین طور صرفه جویی در مصرف آب است. با این حال، این کار نیاز به سرمایه گذاری بیشتری نسبت به سایر انواع آب خوری دارد. لازم به ذکر است که منابع آب نباید مستقیماً به جریان اصلی متصل شوند. زیرا در صورت قطع جریان آب، خسارت قابل توجهی به جوجه ها وارد می شود. از طرفی خطر یخ زدن لوله ها در مکان های سرد وجود دارد. بنابراین باید برای هر اتاق یک منبع ذخیره آب جداگانه تعبیه شود و جریان آب مورد نیاز از اتاق به منبع مشخص شده متصل گردد. همچنین، هنگام تجویز دارو، می توان برخی از داروها را در آب مخزن حل کرد و به منبع نوشیدنی داخل هر سالن فرستاد. مزیت دیگر استفاده از این آبخوری های اتوماتیک سیفونی گرم نگه داشتن آب در فصل سرد تا کمترین دمای آب یعنی 12 درجه سانتیگراد است.

پیشنهاد مطالعه: دانخوری طیور، خنک کردن به روش تبخیر

س- آبخوری های دستی کله قندی

آبخوری های دستی کله قندی اغلب برای جوجه های جوان استفاده می شود. کار پر کردن و تخلیه، شستشو و ضد عفونی این نوع آبخوری ها توسط کارگران داخل سالن انجام می شود. از این آبخوری در داخل سالن و کنار لامپ مادر مصنوعی به اندازه پرندگان قرار می دهند.

حداقل حجم آبخوری کله قندی 1.5 لیتر و حداکثر 4 لیتر می باشد در حالی که برای هر 1000 جوجه 6 عدد از این نوع کافی است. استفاده از تعداد زیاد آبخوری کوچک بهتر از چند آبخوری بزرگ است.

یکی از مزیت های دانخوری و آبخوری دستی نسبت به انواع اتوماتیک این است که این فیدرها مقرون به صرفه هستند، پس از هر دوره پرورش به راحتی می توان آنها را جابجا کرد و در هر سالنی قابل استفاده هستند.

د) آبخوری های دستی ناودانی

آبخوری های دستی ناودانی عمدتاً برای سیستم های مرغ تخمگذار که در قفس پرورش می دهند، استفاده می شوند. این آبخوری ها را به طور کامل در جلوی قفس نصب می کنند و دارای مقطع 7 هستند. جنس این نمونه آبخوری دستی بیشتر از آهن سفید، آلومینیوم یا پلاستیک ساخته شده است و معمولاً به مخزن آب یا سیستم لوله کشی متصل می شوند.

در این نوع آبخوری ها، آب شیرین همیشه به آرامی جریان دارد و بیشتر آب در انتها به یک شریان می ریزد. به این ترتیب مصرف آب زیاد است و آبخوری باید مرتب استریل و تمیز شود. از این نوع در سیستم بستر هم استفاده می کنند. برای جلوگیری از ورود جوجه ها به داخل مخزن یک میله را در امتداد هر ناودانی متصل می کنند.

سخن آخر

تولید آب آشامیدنی برای طیور مهم است. زیرا سیستم آب و خوراک مهم‌ترین ستون یک مرغداری هستند. استفاده نادرست از آب در زمان یا مکان نامناسب خسارات جبران ناپذیری به مرغداران وارد می کند. بنابراین باید در مراحل تولید و هنگام خرید آن دقت زیادی به خرج دهید.

امروزه با جست و جو در اینترنت با تولید کنندگان بسیاری از این محصولات مواجه می شوید که مشتریان آن ها چندان از محصولات خود راضی نیستند. اما بسیاری از مراکز خرید و فروش طیور می توانند با مشاوره رایگان قبل از خرید، شما را در شناسایی و انتخاب بهترین محصولات یاری کنند.

 

 

عنوان های جستجو شده برای این مطلب:

  • انواع آبخوری مرغ

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا به این مطلب امتیاز دهید*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =

مهم: قیمت دولتی و اتحادیه جوجه گوشتی با نامه بین 15.900 تا 16.900 تومان می باشد.


محصول آخرین میانگین قیمت + تغییر 24h مشاهده
جوجه یک روزه گوشتی  1403/1/9 20,750  ( 0) مشاهده
جوجه بومی  1403/1/9 105,425  ( 0) مشاهده
اردک  1403/1/9 69,084  ( 0) مشاهده
مرغ زنده  1403/1/9 57,046  ( 0) مشاهده
مرغ کشتار  1403/1/9 82,323  ( 0) مشاهده
خروس زربال  1403/1/9 25,500  ( 0) مشاهده
خروس آرین  1403/1/9 11,500  ( 0) مشاهده
تخم مرغ  1403/1/9 45,500  ( 0) مشاهده
کبک  1403/1/9 63,034  ( 0) مشاهده
جوجه بوقلمون  1403/1/9 181,417  ( 0) مشاهده
شتر مرغ زنده  1403/1/9 1,755,500  ( 0) مشاهده
بلدرچین زنده  1403/1/9 18,025  ( 0) مشاهده
پولت  1403/1/9 84,250  ( 0) مشاهده
ایکون