۱- کنترل انگلهای خارجی و داخلی
بعد از درمان اولیه بیماری انگلی برای اینکه ما حلقه اپیدمی انگل را بشکنیم مجددا به معالجه حیوان بر علیه بیماریهای انگلی توصیه می شود. باید به این نکته توجه داشت که تمامی مراقبتهای انگلی از جمله دارو و اسپری باید به یکباره مورد استفاده قرار گیرد، این اقدام منجر به ایجاد پرندگان مناسب برای دوره بعدی تخمگذاری و از بین رفتن تمامی مواردی که تولید را کاهش می دهد خواهد شد. داروهائی که از طریق جیره در دسترس حیوان قرار داده می شود نسبت به داروهائی که از طریق دهان به حیوان داده می شود، ارجحیت دارند. در این روش دارو را طی ۳ روز با جیره حیوان مخلوط کرده و به این ترتیب پرندگان نیز بی دلیل مورد آزار قرار نمی گیرند. در صورت امکان توصیه می شود این روش در دوران نگهداری هر ماه مجددا تکرار شود.
کنترل ساختار بدن-۲
در هنگام دوران نگهداری مزرعه دار باید مکررا ساختار بدنی حیوان را مورد ارزیابی قرار دهد تا از این طریق بتواند فرمول جیره و مقدار مصرف جیره را تنظیم کند. چاقی به هر دلیلی باید جلوگیری شود به دلیل اینکه منجر به ناهماهنگی در هم زمانی رفتار تولید مثلی (مانند قرمز شدن که یک ماه پیش از دوران تخمگذاری شروع می شود) در پرنده نر و ماده خواهد شد. به دلیل اینکه جیره تخمگذاری منجر به چاقی پرندگان می شود در دوران نگهداری، استفاده از جیره تخمگذاری توصیه نمی گردد.
در دوران نگهداری استفاده بیش از حد غله به دلیل تولید انرژی و پروتئین بالا می تواند مضر باشد. اگر مقدار پروتئین جیره بیش از مقدار مورد نیاز باشد منجر به اختلالات متابولیسمی می شود. بدین صورت که پرنده از پروتئین اضافی برای تولید انرژی استفاده کرده و این فرآیند در هنگام هضم غذا سبب افزایش نا خواسته حرارت بدن و استرس گرمائی و همچنین منجر به بر هم زدن آرامش حیوان و پرخواری و حتی در مناطق گرم و مرطوب سبب مرگ حیوان نیز می شود.
استفاده بیش از حد از غلات (ذرت- جو- گندم- یولاف) مخصوصا در اقلیمهائی که آب و هوای گرم دارند سبب ذخیره چربی و منجر به درگیر در بین نرهائی که خواستار جفت گیری هستند خواهد شد، به همین دلیل توصیه می شود در مناطق گرم تا حد امکان از غلات در جیره استفاده نشود.
هدف از دوران نگهداری، غیر فعال و آرام ساختن پرنده و تجدید بافت و نیرو و ذخیره کردن مواد لازم بدون ذخیره چربی در بدن می باشد. به همین دلیل برای ایجاد بهترین حالت تولید از نظر اقتصادی استفاده از آمینو اسیدهای گوناگون (لیزین، متیونین، سیستئین و …) و مواد معدنی و آلی اهمیت دارد.
۳- اقدامات لازم برای کاهش وزن در پرندگان چاق
به دلیل اینکه جیره تخم گذاری برای تخمگذاری پرندگان در هر دو روز یکبار تنظیم شده تا مواد مورد احتیاج پرنده را تامین کند. شترمرغ هائی که کمتر از این مقدار تخمگذاری می کنند بیشتر از مقدار مورد نیازشان مواد مغذی مصرف کرده و این امر منجر به ذخیره چربی و چاقی پرنده در دوران تخمگذاری خواهد شد. البته مسئله چاقی تنها به فرمول جیره بستگی ندارد بلکه فاکتورهای بسیاری در این امر دخیل هستند که باید تلاش کرد تا پرندگان در شرایط مناسب و ایده آل وارد دوره بعدی تخم گذاری شوند.
به دلیل اینکه چاقی با تنبلی جنسی (شور جنسی و یا تمایل به جفت گیری)، ناتوانی جنسی و کاهش تولید رابطه مستقیم دارد بنابراین از بین بردن چربی های اضافی پرندگان بسیار اهمیت دارد. برای اینکه بتوان وزن پرنده را کاهش داد باید از یک روش مناسب ومورد اطمینان با استفاده از کنسانتره ضعیف به همراه علف مورد استفاده قرار داد. در صورت امکان می توان توسط علف و مواد معدنی مخصوص شترمرغ به نتایج خوبی درد کاهش وزن دست یافت.
نتیجه:
هدف از دوران نگهداری امکان استراحت پرندگان تولید کننده (توقف فعالیتهائی از قبیل جفت گیری و تخم گذاری) و دادن فرصت برای تجدید ذخایر مورد استفاده است.
همچنین این دوران به مزرعه داران امکان پرکنی و مقابله با انگلهای داخلی و خارجی و شناسائی پرندگان پر تولید و دیگر اقدامات مورد نیاز را می دهد.
دوران نگهداری یا استراحت که حدودا سه ماه به طول می انجامد سهم عمده ای را در موفقیت و افزایش تولید دارا است. به طور طبیعی یک ماه پیش از دوران تخمگذاری در پرندگان نشانه های تولید مثلی (قرمز شدن) نمایان می شود.
اقدامات مراقبتی و تغذیه ای در دوران نگهداری منجر به هماهنگی پرندگان در بروز رفتارهای جنسی شده و به این ترتیب منجر به همزمانی جفتگیری پرندگان خواهد شد.
فروش جوجه شترمرغ | تماس با پشتیبانی فروش
فروش بذر پیازفروش بذر چغندر
|