Search
Search

عوارض عصبی،عضلانی،اسکلتی بیماری های طیور

اشتراک گذاری این مقاله در شبکه های اجتماعی :
زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

عوارض عصبی، عضلانی، اسکلتی بیماری های طیور

پرورش طیور به یک فعالیت صنعتی مدرن و پویا تبدیل شده است، با فاصله گرفتن از روش های سنتی در دهه های اخیر، این صنعتی شدن نرخ رشد طیور را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

عوارض عصبی، عضلانی، اسکلتی بیماری های طیور

برنامه های اصلاحی بیشتر بر افزایش نرخ رشد و بهره وری متمرکز بوده و منجر به تفاوت در سرعت رشد در قسمت های مختلف بدن به ویژه رشد سریع عضلانی می شود، اما این رشد متناسب با رشد نبوده و در نتیجه به ساختار اسکلت آسیب می رساند.

بطور کلی ناهنجاری های عوارض عصبی، عضلانی، اسکلتی بیماری های طیور عبارت‌اند از:

ریکتز

دیسکوندروپلازی ساق پا (TD)

کوندرودیستروفی (سوء تغذیه عضلانی)

استئوپتروز (بیماری استخوان مرمری – پای کلفت)

استئوکوندروز

نکروز سر استخوان ران

پیچ خوردگی ساق پا

خمیدگی انگشتان پا

زیاد شدن فاصله دوپا از یکدیگر

خستگی مرغان تخمگذار در قفس

شکستن خودبخودی استخوان

التهاب کف پا

پیشنهاد مطالعه: پرورش کبک، فروش جوجه بلدرچین، پرورش بلدر چین

در ادامه تعدادی از این ناهنجاری ها را با هم بررسی می کنیم:

ریکتز

این ناهنجاری در جوجه های در حال رشد مشاهده می شود و با استخوان های نرم (به دلیل کانی سازی ناکافی) و صفحات رشد ضخیم مشخص می شود که باعث سفتی و نرمی استخوان های بلند و همچنین فلج می شود. علت اصلی این اختلال ویتامین D3، کلسیم (بیماری برنج هیپوکلسمیک) یا فسفر (بیماری هیپوفسفمیک برنج) یا عدم تعادل بین آنهاست.

در راشیتیسم هیپوکلسمیک (به دلیل کمبود کلسیم)، به دلیل افزایش تجمع سلول های غضروفی و ​​افزایش طول عروق اپی فیزی متخلخل، ضخامت صفحه اپی فیزیال افزایش می یابد.

راشیتیسم هیپوفسفاتمیک (به دلیل کمبود فسفر) دارای تجمع کندروسیت های هیپرتروفیک با کانی سازی ضعیف است.

در جوجه های مبتلا به راشیتیسم و کمبود ویتامین D3، تغییرات در صفحات رشد مشابه تغییرات راشیتیسم ناشی از کمبود کلسیم است که با بزرگ شدن غدد پاراتیروئید و تشکیل حفره غیرطبیعی همراه است.

جذب ضعیف کلسیم و ویتامین D3 در روده، با وجود سطوح کافی از این عناصر در رژیم غذایی، می تواند باعث ایجاد راشیتیسم در پرندگان شود که با استخوان های نرم و لاستیکی، بینی نرم و خمیده، ستون فقرات و پاهای قوسی مشخص می شود. در این بیماری قفسه سینه ضخیم، صاف و خمیده شده، همچنین تراز بودن دنده ها در محل اتصال ستون فقرات قابل توجه است. سطوح بالای ویتامین A (<IU 12000  واحد بین المللی به ازای هر کیلوگرم خوراک) برای دسترسی به ویتامین D3 (به دلیل اثر آنتی اکسیدانی آن) مضر و باعث راشیتیسم می شود.

 

دیسکوندروپلازی ساق پا (TD)

اختلالات رشد استخوان در جوجه های گوشتی که در سن 3 تا 5 هفتگی رشد می کنند با غضروف غیر طبیعی در مهره های پروگزیمال استخوان ساق پا و مچ پا نشان داده می شود. در این عارضه صفحه رشد فاقد مواد معدنی و عروق خونی است، بنابراین بافت استخوانی آسیب دیده باعث تشکیل غضروف مرده می شود. به دلیل رشد استخوان، صفحه رشد دارای ساختاری انعطاف‌پذیر است که به پاها اجازه خم شدن و قوسی شدن را می‌دهد. این پرندگان نمی توانند راه بروند و اگر مجبور به راه رفتن شوند، گام هایشان صاف و سخت است.

عوامل متعددی در ایجاد TD نقش دارند. منشأ TD در برنامه های مختلف اصلاح ژنتیکی متفاوت است و با یک اختلال ژنتیکی مهم مرتبط است. تغییر در نسبت کلسیم کم یا فسفر زیاد منجر به DT می شود. عدم تعادل الکترولیت و سطوح بالای کلر می تواند باعث ایجاد TD به دلیل اسیدوز متابولیک شود که در متابولیسم ویتامین D3 اختلال ایجاد می کند.

وجود انواع خاصی از قارچ کش ها در جیره جوجه ها به دلیل اختلال در متابولیسم مس باعث ایجاد ضایعات TD مانند می شود. افزایش سطح سیستئین در رژیم غذایی (100-150 ppm) نیز می تواند باعث TD شود.

 

کوندرودیستروفی (سوء تغذیه عضلانی)

کوندرودیستروفی (سوء تغذیه عضلانی)

کوندرودیستروفی یک اختلال عمومی در صفحات رشد استخوان های بلند که رشد خطی بدن را مختل می کند نام دارد، اما معدنی شدن و رشد کلی استخوان طبیعی است. این عارضه علت زمینه ای بسیاری از مشکلات پا در جوجه های گوشتی می باشد که پرندگان را به درجات مختلف تحت تأثیر قرار می دهد و باعث کوتاهی، ضخیم شدن و تغییر شکل استخوان های بلند می شود که معمولاً با بزرگ شدن مفاصل خرگوش و ناهنجاری انتهای استخوان های مچ پا (تیبیوتارسال) همراه است.

به طور کلی، پرندگان نر بیشتر از پرندگان ماده تحت تأثیر کندرودیستروفی قرار می گیرند. بروز این عارضه در نرها 3-2 درصد و در پرندگان مسن بعد از 7 هفتگی 1 درصد بیشتر گزارش شده است.

ناهنجاری‌های بیشتری در قسمت انتهایی زانو ظاهر می‌شود، اما ممکن است قسمت پروگزیمال پا نیز تحت تأثیر قرار گیرد. در موارد شدید، پرنده با پشت مفصل خرگوش حرکت می کند و باعث التهاب، تورم و له شدن التهاب و در برخی موارد ساق پا می شود.

وجود منگنز برای سنتز طبیعی کندرویتین سولفات در غضروف ضروری است و کمبود آن منجر به پروزیس  یا کندرودیستروفی می شود.

با وجود سطوح کافی منگنز در رژیم غذایی، پروزیس می تواند به دلیل مقادیر بیش از حد کلسیم یا فسفر در رژیم غذایی ایجاد شود. کندرودیستروفی همچنین می تواند ناشی از کمبود کولین یا روی باشد، زیرا کمبود آنها در جذب سولفات در صفحات رشد پینه آل و جذب سایر ویتامین ها مانند ویتامین E، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک و پیریدوکسین اختلال ایجاد می کند.

سطوح لغزنده نیز می توانند باعث تغییر شکل زاویه ای استخوان ها شوند. در این عارضه پس از بروز، علائم بالینی درمانی وجود ندارد، اما در طیور می توان با تأمین سطوح کافی منگنز، کولین، روی، کلسیم و فسفر، بیوتین و سایر ویتامین های گروه B در جیره از وقوع آن پیشگیری کرد. به یاد داشته باشید که پروتزهای کمبود روی را می توان در درجه اول با افزودن هیستامین، هیستیدین یا آسپرین به رژیم غذایی درمان کرد.

 

استئوپتروز (بیماری استخوان مرمری- پای کلفت)

این اختلال به دلیل رشد غیر طبیعی و ضخیم شدن پاها ایجاد می شود. در این عارضه حفره مغز استخوان بسیار باریک و قسمت کورتیکال استخوان ضخیم است.

این کمبود ممکن است به دلیل کمبود روی یا عفونت لوسمی پرندگان باشد که باعث مولتیپل اسکلروزیس همراه با افزایش فعالیت آلکالین فسفاتاز پلاسما می شود. استخوان های تارسوماتارسوس و تیبیوتارسوس (استخوان های دست، مچ پا و درشت نی) اغلب تحت تأثیر این بیماری قرار می گیرند.

 

شکستن خودبخودی استخوان

شکستن خودبخودی استخوان

این بیماری در نتیجه خستگی در قفس رخ می دهد و می تواند منجر به شکستگی در هنگام گرفتن یا جابجایی پرندگان شود. این ناهنجاری در جوجه های گوشتی در آخرین مراحل چرخه رشد رخ می دهد. سطوح کافی فلوراید (300 پی پی ام) در آب آشامیدنی می تواند ضعف و مقاومت در برابر شکستن خودبخودی استخوان در جوجه های گوشتی جوان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این ناهنجاری در جوجه هایی که بیشتر در قفس نگهداری می شوند نیز شایع است. متعادل کردن مواد مغذی در رژیم غذایی استحکام استخوان را بهبود می بخشد و در نتیجه از این عارضه جلوگیری می کند.

 

التهاب کف پا

التهاب کف پا را در پرندگانی که با کمبود بیوتین تغذیه شده یا به بستر آن ها رسیدگی نمی شود بیشتر می توان دید. بسترهای مرطوب چسبیده به کف پای پرنده باعث ترک خوردن کف پا و خشکی و پوسته پوسته شدن آن می شود.

در صورت التهاب شدید، خونریزی و عفونت های باکتریایی ثانویه، کف پا متورم و دردناک می شود، استفاده از کنجاله سویا زیاد به دلیل ترشح اولیگوساکاریدهای هضم نشده که باعث مرطوب شدن بستر می شود، می تواند منجر به این اختلال شود. مقادیر کافی بیوتین در رژیم غذایی و همچنین مدیریت صحیح ضایعات (رطوبت کمتر از 25 درصد) در کاهش بروز این بیماری موثر است.

 

سخن آخر

جوجه ها مانند همه حیوانات از بیماری های زیادی رنج می برند. عفونت چشم مرغ، اسهال، بیماری نیوکاسل، تنبلی، آنفولانزا، عفونت گلو و… برخی از آنها می توانند مسری باشند. باید بدانید پس از مشاهده حتی علائم کوچک بیماری در جوجه ها آنها را از سایر مرغ ها و خروس ها جدا کنید. به شما پیشنهاد می کنیم تا قبل از به وجود آمدن بیماری های حاد و کشنده برای پرندگان خود حتماً با یک کارشناس در زمینه خرید و وفروش طیور به طور مرتب در مشاوره باشید.

عنوان های جستجو شده برای این مطلب:

  • https://ariamontakhab com/عوارض-عصبی،عضلانی،اسکلتی/

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا به این مطلب امتیاز دهید*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 1 =

مهم: قیمت دولتی و اتحادیه جوجه گوشتی با نامه بین 15.900 تا 16.900 تومان می باشد.


محصول آخرین میانگین قیمت + تغییر 24h مشاهده
جوجه یک روزه گوشتی  1403/1/9 20,750  ( 0) مشاهده
جوجه بومی  1403/1/9 105,425  ( 0) مشاهده
اردک  1403/1/9 69,084  ( 0) مشاهده
مرغ زنده  1403/1/9 57,046  ( 0) مشاهده
مرغ کشتار  1403/1/9 82,323  ( 0) مشاهده
خروس زربال  1403/1/9 25,500  ( 0) مشاهده
خروس آرین  1403/1/9 11,500  ( 0) مشاهده
تخم مرغ  1403/1/9 45,500  ( 0) مشاهده
کبک  1403/1/9 63,034  ( 0) مشاهده
جوجه بوقلمون  1403/1/9 181,417  ( 0) مشاهده
شتر مرغ زنده  1403/1/9 1,755,500  ( 0) مشاهده
بلدرچین زنده  1403/1/9 18,025  ( 0) مشاهده
پولت  1403/1/9 84,250  ( 0) مشاهده
ایکون