فروش جوجه مرغ بومي اصفهان
مرغ یکی از اولین حیواناتی است که انسان برای غذا آن را اهلی کرد و پرورش داد. در ابتدا جوجه ها و بوقلمون ها به صورت وحشی در جنگل های شرق و جنوب آسیا زندگی می کردند. این پرندگان در ابتدا توسط مردم مناطق شرق آسیا به عنوان پرندگان تزئینی و یا برای سرگرمی (خروس جنگی) پرورش داده می شدند، اما پس از مدتی برای گوشت و تخم مرغ نیز در این مناطق مورد استفاده قرار گرفتند. سپس مرغ بومی را وارد ایران کردند و صنعت طیور در سال های اخیر به یکی از مهم ترین بنگاه های صنایع غذایی تبدیل شد.
چگونه مرغ به یک پرنده اهلی تبدیل شد؟
گوشت مرغ برای توسعه تمدن های اولیه بسیار مهم بود و مردم در آن زمان از این پرنده بهره زیادی می بردند. جوجه های امروزی از نوادگان مرغ جنگلی قرمز یا Gallus gallus از جنگل های جنوب شرقی آسیا هستند. همچنین اعتقاد بر این است که مرغ خاکستری جنگل یا Gallus soneratai یکی دیگر از اجداد جوجه های امروزی است. تحقیقات نشان داده است که بسیاری از نژادهای مرغ مدرن دارای ویژگی های مشابهی با این دو نژاد اولیه هستند. این مرغ در جنگل ها بسیار فعال و پر جنب و جوش بود و بر خلاف جوجه های امروزی بیشتر در بین درختان پنهان می شدند و از حشرات و دانه ها تغذیه می کردند.
اولین تعامل با انسانها
این پرندگان قرمز جنگلی برای اولین بار در حدود 2000 سال قبل از میلاد توسط انسان در دره سند اهلی شدند. در این زمان مردم منطقه از این پرندگان برای مبارزه با خروس ها استفاده می کردند که از تفریحات معروفی است که در آن پرندگان با هم می جنگیدند. این حدود 500 سال ادامه داشت تا اینکه دره سند در سال 1500 قبل از میلاد توسط آریایی ها فتح شد.
با توجه به تاریخچه پرورش مرغ خانگی، آریایی ها این پرندگان را کشف کردند و تصمیم گرفتند از آنها در آیین های فرهنگ خود استفاده کنند. اجداد جوجه های محلی امروزی به مناطق دیگری مانند ایران و بین النهرین رسیدند و در نهایت به یونان، شمال آفریقا و امپراتوری روم در جنوب ایتالیا بر می گردند.
پیشنهاد مطالعه: فروش جوجه غاز، فروش اردک پرواری، فروش جوجه اردک دو ماهه
تاریخچه پرورش مرغ بومی به عنوان غذا
مرغ برای اولین بار در یونان به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، فقط فقرا مرغ می خوردند. استفاده دیگر از مرغ به عنوان غذا مربوط به رومی ها بود. اگرچه هنوز از این پرندگان برای سرگرمی برای بازی ها و ورزش ها استفاده می شد، اما رومی ها دریافتند که مرغ ها نیز منبع گوشت هستند. رومیها به مرغداریها اهمیت زیادی میدادند، زیرا منبع قابل حمل گوشت برای ارتشهایشان بود. آنها دو نوع مرغ را با موفقیت پرورش دادند، یکی برای گوشت و دیگری برای تخمگذاری. جوجه هایی که برای گوشت در نظر گرفته شده بودند بزرگتر بودند، در حالی که پرندگانی که برای تخم گذاری در نظر گرفته شده بودند وزن و اندازه سبک تر بودند.
تاریخچه پرورش مرغ بومی در ایران
جوجه ها از زمان ورود به ایران عمدتاً توسط روستاییان به صورت محدود و برای مصرف هر خانواده نگهداری می شد. در این زمان، جوجه ها فقط در فصل گرم سال تخم می گذارند و رشد جمعیت آنها به طور سنتی ادامه می یابد. در این زمان مرغداری ها تنها وسیله بودند زیرا مرغ و تخم مرغ کشور عمدتاً در روستاها یا شهرهای کوچک تولید می شد و این مراکز پاسخگوی تمام نیازهای کشور بود. این نوع مرغداری برای چندین قرن ادامه داشت تا اینکه مرغداری های مدرن و صنعتی توسعه یافت.
تاریخچه پرورش طیور صنعتی در ایران
تا سال 1333 تولید مرغ و تخم مرغ در ایران به صورت مرغ بومی و سنتی در روستا انجام می شد اما امسال را می توان نقطه عطفی در تولید این محصولات تلقی کرد.
وزارت جهاد کشاورزی در سال 1339 موسسه جوجه کشی نارمک را تاسیس کرد و از آن تاریخ تاکنون مرغداری صنعتی و انواع جوجه های جدید هر روز در ایران موفق بوده و درصد بسیار بالایی از تولید و مصرف را تامین می کند.
مرغ های نژاد بومی همچنان در ایران و مخصوصا اصفهان تولید خوب و قابل توجهی دارند. با توجه به طعم اصیل و خاطره انگیز این نوع مرغ، هنوز هم در ایران طرفداران خود را دارند و به لطف کیفیت بالا و طعم خوب، مشتریان هر روز به آن اضافه می کنند. پرورش مرغ بومی در ایران توجیه اقتصادی بالایی دارد و قیمت گوشت آنها تا دو برابر مرغ صنعتی است.
سخن آخر
مرغ های بومی را اولین پرندگان اهلی شده توسط انسان می دانند. جوجه های امروزی اولین نژادی هستند که از جنوب و شرق آسیا و دره هند سرچشمه گرفته اند. پیشینه اولیه پرورش طیور در ایران به حدود 1000 سال قبل از میلاد می رسد. از آن روز تاکنون این نژاد به یکی از مهم ترین نژادهای مرغ در ایران تبدیل شده است.
با وجود صنعت طیور در ایران، نژادهای مرغ اصلاح شده از سال 1333 رایج ترین نوع مرغ در ایران بوده و کشت و مصرف می شود. با اینکه از انواع مرغوبی است اما در سال های اخیر در روستاها و شهرهای کوچک تهیه می شود و هنوز هم مشتری دارد. طی سالهای اخیر تولید مرغ و تخم مرغ و پرورش داخلی با توجه به آب و هوای مساعد ایران دوباره رونق گرفته و سودآوری بالایی دارد. اگر شما هم به پرورش جوجه مرغ بومی اصفهان علاقمند هستید بهتر است با مراکز خرید و فروش طیور مشورت کرده و شروع به این کار کنید تا به سود و در آمد برسید.
تلفن تماس:
شعبه اصفهان: 09131007689 _ 09131005836
شعبه تهران: 09123968671 _ 09121986651
شعبه مشهد: 09151006923
عنوان های جستجو شده برای این مطلب:
- اصفهان مرغ تخمی برای هوای باز
- خرید جوجه بومی
یک پاسخ
خسته نباشید واقعااطلاع ازقیمتهاباعث میشه دست سودجویان کوتاه بشه.
خواستم فقط بدونیدقدردان زحماتتون بوده وهستیم