Search
Search

پرورش کبک

اشتراک گذاری این مقاله در شبکه های اجتماعی :
زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

پرورش کبک

گوشت کبک یکی از سالم ترین پروتئین های حیوانی است و خواص زیادی دارد. یکی از اهداف مهم پرورش کبک تولید گوشت می باشد که بسیار ارزشمند است. گوشت کبک نه تنها در بازار داخلی بلکه در کشورهای عربی نیز طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل پرورش کبک در نقاط مختلف ایران مورد توجه قرار می گیرد.

پرورش کبک

با چه تعداد کبک و چگونه کار خود را شروع کنیم؟

بهتر است پرورش کبک را با ظرفیت کم استارت زد و سپس به موازات تجربه در این زمینه سالن های خود را گسترش دهید. برای اینکه کبک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد، در ابتدا پرورش بهتر است از 500 قطعه کار خود را شروع کنید.

اگر قصد دارید این تعداد زیاد کبک را در قفس پرورش دهید باید عرض آن را 8 متر و در تعداد 4 طبقه استارت بزنید. برای نگهداری در مجموع به حدود 20 متر مربع فضا نیاز است. در آغاز کار، می توانید تخم کبک را از مراکز خرید و فروش طیور سفارش دهید یا از آن ها جوجه کبک یک روزه را تهیه کنید.

پیشنهاد مطالعه: پرورش بلدرچین، فروش جوجه گوشتی

ویژگی های محل پرورش کبک

موقعیت جوجه های گوشتی با موقعیت جوجه های تخم گذار متفاوت است. اگرچه کبک ها پرندگان وحشی هستند، اما با محیط پرورش خود سازگار می شوند. با این حال، داشتن حداقل امکانات برای پرورش آن ها لازم و ضروری است.

سالن در نظر گرفته شده برای پرورش کبک باید با قوانین سیستم پرورش مطابقت داشته باشد. لطفا توجه داشته باشید که فروش گوشت کبک مانند تخم مرغ بارور شده نیست و نیاز به مجوز دارد که باید از سازمان جهاد کشاورزی استان خود آن را دریافت کنید.

 

مجوزهای مورد نیاز برای پرورش کبک گوشتی

قبل از راه اندازی مکان تولید گوشت کبک، مجوزهای لازم را برای این امر دریافت کنید. برای اخذ مجوز ابتدا با واحد معاونت صدور پروانه دام سازمان جهاد کشاورزی استان خود تماس بگیرید و مراحل اخذ مجوزهای لازم جهت تاسیس واحد پرورش گوشت در کبک را طی نمایید. بنابراین بهتر است قبل از ساخت سالن یا آماده سازی زمین با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی شهر خود مشورت کرده و یک واحد پرورشی با توجه به استانداردهای نظام دامپروری کشور بسازید تا مشکلی در ادامه راه پیش نیاید. البته مجوز های دیگری برای ساخت یا تأسیس یک واحد تولید گوشت کبک مورد نیاز است مانند: موافقت ادارات دامپزشکی، مسائل زمین، محیط زیست، میراث فرهنگی و غیره.

 

 

فضای مورد نیاز برای پرورش کبک تا یک ماهگی

ابتدا باید فضای مورد نیاز کبک ها را با توجه به سن، گوشتی یا تخمگذاری آنها مشخص کنید. جوجه در ابتدا به فضای بسیار کمی نیاز دارد، بنابراین باید فضای کافی برای جوجه های بالغ وجود داشته باشد. جوجه های یک روزه کبک ابتدا به صورت گروهی پرورش داده می شوند. حداکثر 100 قطعه جوجه یک روزه را می توان در هر دسته قرار داد. هر یک از این دسته ها ابتدا باید روی یک گارد دایره ای قرار گیرند. تا یک ماهگی به ازای هر 100 قطعه جوجه کبک، 1 متر مربع فضا در نظر گرفته می شود. همچنین به ازای هر 100 عدد 2 عدد لامپ مادر مصنوعی کافی است.  به ازای هر 25 جوجه یک ماهه یک ظرف دانخوری و یک ظرف آب در نظر گرفته می شود.

فضای مورد نیاز کبک در قفس

مکان مورد نیاز برای پرورش کبک عمدتاً به نوع گله بستگی دارد. به عنوان مثال، فضای مورد نیاز برای کبک های گوشتی با گله های مولد با هم متفاوت است. اگر گله مورد نظر شما شامل کل زنجیره تولید باشد، باید فضای موجود را بسته به نیاز هر بخش اختصاص دهید.

به عنوان مثال، فرض کنید می خواهید 650 قطعه کبک پرورش دهید:

ابتدا باید 60 متر مربع زمین که با محیط زیست و پرنده شما سازگاری دارد را در نظر بگیرید. زمانی که فصل تخم ریزی و جوجه ریزی فرا می رسد، به یک محفظه 10-20 متری نیاز است تا دستگاه جوجه کشی و پرورش در داخل آن نگهداری شود. بعد از 24 روز جوجه های یک روزه کبک متولد می شوند که باید بستر جداگانه ای برای آنها در نظر گرفته شود. فضای مورد نیاز برای جوجه ها باید با توجه به حجم جوجه کشی آن ها تعیین شود. تولید 650 قطعه نیاز به زمینی به وسعت 70-100 متر دارد تا بتوان جوجه ها را برای جوجه کشی به آن جا برد. البته ناگفته نماند که این فضا برای چندین دوره جوجه کشی مناسب است.

 

فضای مورد نیاز برای کبک بعد از سن یک ماهگی

همانطور که گفته شد به ازای هر 100 جوجه در ماه حداقل یک متر مربع باید در نظر گرفته شود.

فضای مورد نیاز برای کبک بعد از سن یک ماهگی

تقاضا برای فضای مرغداری کبک به طور پیوسته در حال افزایش است. از یک تا دو ماهگی حداکثر 50 قطعه را می توان در یک متر مربع فضای باز در سالن نگهداری کرد.

از سن 2 ماهگی تا سن کشتار حداکثر 25 متر مکعب در هر متر مربع باید ذخیره شود. کمبود فضا باعث ایجاد کانیبالیسم در کبک ها می شود، بنابراین فضای کافی برای تحرک به این پرندگان بدهید.

 

فضای مورد نیاز کبک های مولد

کبک های مولد از 7 ماهگی شروع به تخم گذاری می کنند. روش پرورش در سیستم بستر و فنس کشی باید به ازای هر 15 قطعه (ترکیب نر و ماده با ضریب 1 تا 3) مساحت یک متر مربع را برای پارتیشن های مولد پوشش دهد. این منطقه شامل راهرو یا لانه نمی شود. برای محاسبه فضای چیدمان برای 3 متر مربع فضای پایه، 0.25 متر مربع فضای چیدمان کافی است که به کل مساحت اضافه می شود. بنابراین از نظر فضای چیدمان حداکثر 11 پارتیشن تولیدی در هر متر مربع سالن باید نگهداری شود.

فضای مورد نیاز کبک در قفس

پرورش کبک تخمگذار در قفس توجیه اقتصادی بیشتری دارد. در این روش چون از محیط به صورت کلاسیک استفاده می شود فضای کمتری اشغال می شود. در این سیستم 60 قطعه کبک در یک قفس 4 طبقه به ابعاد یک متر، عرض 62 سانتی متر و ارتفاع 2 متر قابل نگهداری است. هر طبقه از یک قفس پرورش کبک معمولاً دارای ظرفیت 15 قطعه برای هر پرنده بالغ را دارد.

لازم به ذکر است که قفس های پرورش مکعبی باید با توجه به اندازه فیزیکی جوجه ها طراحی شوند و نمی توان از قفس های کلاف دار استفاده کرد. اگر قفسی که استفاده می کنید استاندارد نباشد کبک شما با مشکلات بیشتری مواجه می شود و نتیجه دلخواه را نمی گیرید.

رطوبت سالن های پرورش کبک

دمای بدن کبک بین 41 تا 42 درجه سانتیگراد است. به طور متوسط، کبک حدود 30 گرم آب در روز از طریق تنفس و حدود 80 گرم از طریق مدفوع دفع می کند. بهترین رطوبت بین 60 تا 75 درصد است و به هیچ وجه نباید از 90 درصد بالاتر برود یا به زیر 50 درصد برسد.

یکی از علل بیماری های تنفسی رطوبت زیاد است. هوای بیش از حد خشک نیز مشکلاتی را ایجاد می کند. در پرندگان، مخاط راه هوایی حاوی پلک های ریزی است که به طور منظم حرکت می کنند تا ذرات خارجی را از بین ببرند. از آنجایی که در هوای خشک امکان فعالیت مؤک ها وجود ندارد، خطر عفونت میکروبی تنفسی در حیوانات افزایش می یابد.

 

سخن آخر

از روشی استفاده کنید که در آن تولیدکنندگان از نیروی کار کمتری و عدم مصرف بیش از حد مواد خام (غلات، آب و غیره) بهره می برند. این یکی از اجزای ضروری برای به حداکثر رساندن مزایای پرورش است. تنها چیزی که برای پرورش این حیوانات باید در نظر بگیرند تکنیک مدیریتی است که با انتخاب سیستم پرورش مناسب برای کبک استفاده می شود. در این صورت می توان گوشت کبک را با قیمت های مناسب در طول سال و در عین حال با بازدهی بالاتر عرضه کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا به این مطلب امتیاز دهید*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 3 =

مهم: قیمت دولتی و اتحادیه جوجه گوشتی با نامه بین 15.900 تا 16.900 تومان می باشد.


محصول آخرین میانگین قیمت + تغییر 24h مشاهده
جوجه یک روزه گوشتی  1403/1/28 24,250  ( -875) مشاهده
جوجه بومی  1403/1/28 105,425  ( 0) مشاهده
اردک  1403/1/28 69,084  ( 0) مشاهده
مرغ زنده  1403/1/27 55,097  ( -32) مشاهده
مرغ کشتار  1403/1/28 82,323  ( 0) مشاهده
خروس زربال  1403/1/28 30,500  ( -1250) مشاهده
خروس آرین  1403/1/28 14,500  ( -750) مشاهده
تخم مرغ  1403/1/28 45,500  ( 0) مشاهده
کبک  1403/1/28 63,034  ( 0) مشاهده
جوجه بوقلمون  1403/1/28 181,417  ( 0) مشاهده
شتر مرغ زنده  1403/1/28 1,755,500  ( 0) مشاهده
بلدرچین زنده  1403/1/28 18,025  ( 0) مشاهده
پولت  1403/1/28 84,250  ( 0) مشاهده
ایکون