ده نکته مهم نگه داری جوجه شترمرغ تا یک ماهگی۰۹۱۲۱۹۸۶۶۵۱
ده نکته مهم نگه داری جوجه شترمرغ تا یک ماهگی
۱-نور خورشید در رشد جوجه شترمرغ ها بسیار تاثیرگذاراست و باعث رشد بیشتر و همچنین باعث از بین بردن باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا در بدن جوجه میشود.بهتر است سعی شود از روز دهم جوجه ها را از سالن نگهداری خارج کرده تا در معرض آفتاب قرار گیرند. و در فصول سرد تر میتوانید با ساخت گلخانه ای کوچک جوجه ها را در معرض آفتاب قرار دهید.
.۲-همانطور که سرما برای جوجه شترمرغ بسیار مضر است گرمای شدید نیز باعث دهیدراته شدن بدن جوجه و از دست دادن آب و تلف شدن جوجه میشود.دمای اتاق جوجه های کوچک تا بیست روز اول نباید به بیشتر از ۳۳ درجه برسد.برای جلوگیری از این امر میتوانید از کولر و یا پنکه های سقفی استفاده کنید.
۳- در بیست روز اول بهتر است رطوبت اتاق جوجه ها بیشتر از ۳۰ درصد نباشد.
۴- تا بیست روز اول ،زمانی که هنوز کیسه زرده کاملا جذب نشده است بهتر است در جیره لیزین و متیونین استفاده نشود. زرده منشا کافی برای این دو اسید آمینه است و بالا رفتن لیزین و متیونین خوراک باعث کند شدن جذب کیسه زرده خواهد شد.ولی از یک ماه به بعد حتما لیزین و متیونین باید به جیره به مقدار حداقل یک کیلو در تن اضافه شود.
زنجیره پیوسته خدمات تولید وفروش شترمرغ درایران
۵-برخلاف تصور قبلی که برای جذب بهتر کیسه زردهدر اواخر هفته اول تولد به جوجه غذا داده میشد ، در مطالعات جدید نشان داده شده که بهتر است جوجه از همان روزهای نخستین تولدخوراک داده شود این کار باعث رشد بهتر و جذب سریع تر کیسه زرده خواهد شد.
۶-در چند روز اول خوراندن محلول آب قند و مولتی ویتامین باعث تمایل بیشتر جوجه به غذا خوردن و انرژی بیشتر و در نتیجه تحرک جوجه میشود که خود در جذب سریعتر کیسه زرده و سلامت جوجه نقش مهمی ایفا میکند.
۷-بهتر است حداقل در ۱۳ روز اول زندگی ، بستر جوجه سرد نبوده و گرمایش ازکف داشته باشد. همچنین بستر جوجه در ماه اول نباید لیزو صیقلی باشد (سیمان یا سرامیک نباشد) چرا که باعث بازشدگی یا انحراف پای جوجه میشود. برای این امر ترجیحا از موکت یا کف خواب های نمدی ویا کاهگل استفاده شود. نکته مهم در مورد این مصالح دقت در ضدعفونی کردن و جلوگیری از آلودگی محیط و کف است.
۸-محیط نگهداری جوجه ها نیاز به یک فن در ارتفاع حدود ۴۰ سانتی متری دارد چرا که ادرار جوجه ها حاوی آمونیاک بوده و باعث مسمومیت جوجه ها بخصوص در شب که در اتاق مدت طولانی بسته است میشود.
۹-زیر پای جوجه باید حداقل یک بار در ۲۴ ساعت جارو و ضد عفونی گردد این کار باعث به حداقل رساندن عفونت های بند ناف خواهد شد همچنین بهتر است تا سه روزگی روزی یک بار بند ناف جوجه ها ضد عفونی گردد .
۱۰ –کوچک بودن بستر جوجه در هفته اول و عدم تحرک کافی باعث بالا رفتن تلفات و عدم رشد کافی خواهد شد همچنین تراکم بالای جوجه نتایج مشابهی خواهد داشت .در بهترین حالت بهتر است بعد از بیرون اوردن جوجه از هچر تا هفته اول فضای حدود ۲۵/ متر مربع به اضای هر جوجه به بستر جوجه ها با گرمایش از کف اختصاص دهیم . همچنین استفاده از سرکه به اضای ۱ قاشق در هر لیتر در آب جوجه ها تکثیر بیماری ها را کنترل میکند.