Search
Search

پرورش اردک

اشتراک گذاری این مقاله در شبکه های اجتماعی :
زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

پرورش اردک

امروزه پرورش اردک برای فروش و مصرف تخم مرغ و گوشت آن یکی از رایج ترین و پرسودترین مشاغل در جهان است. از طرف دیگر اردک ها به بیماری ها مقاوم هستند و مشکلات زیادی در مورد طیور ندارند که این امر پرورش آن ها را در رده مشاغل کم خطر قرار می دهد. اما پرورش گوشت به دلیل سودآوری بالا از جایگاه ویژه ای در بین پرورش دهندگان برخوردار است.

پرورش اردک

ویژگی گوشت و تخم اردک

گوشت اردک بوی نامطبوعی ندارد، اما به شیوه مدیریت و تغذیه پرندگان باز می گردد. اگر رژیم غذایی پرندگان اصولی باشد، گوشت آنها خوش طعم و به گوشت حیوانات وحشی نزدیک می شود. مصرف تخم مرغ خوراکی اردک مخصوصاً در کشور ما کم است و به همین دلیل اردک تخمگذار در ایران رواج ندارد و بیشتر نژادهای گوشتی یا محلی پرورش داده می شود.

نژاد

نژاد اردک

نژادهای مختلف اردک به گروه های گوشتی، تخمگذار، دو منظوره و تزئینی تقسیم می شوند. نژادهایی مانند پکین (چینی)، اردک اسرائیلی یا روسی یا مسکویی، انکونا و آیلسبوری از جمله نژادهای اصلی اردک های گوشتی هستند. این نژادهای اردک اهلی است و می توان آن را به عنوان پرنده خانگی در داخل منزل  نگهداری کرد.

نژادهایی مانند رانر، هندی، کمپل خاکی و انگلیسی خالدار از جمله نژادهای پرورش دهنده اردک هستند. اردک ماندارین نیز یکی از معروف ترین نژادهای زینتی این پرنده است.

اردک نوعی پرنده است که به راحتی می تواند خود را با آب و خاک سازگار کند و هیچ تفاوتی برای او ندارد زیرا به راحتی با محیط سازگار می شود. این پرندگان از نظر اخلاقی و تغذیه ای در آب غوطه ور هستند و در واقع مواد مغذی موجود در آب را می خورند.

 

راههای پرورش اردک

اردک گونه ای از پرندگان است که به راحتی می تواند در خشکی و آب زنده بماند و محیط برایش زیاد فرقی نمی کند، زیرا به سرعت با شرایط اطراف خود سازگار می شود. اگر از لحاظ رفتارشناسی اردک ها را مورد بررسی قرار دهیم متوجه خواهید شد که آن ها خود را در آب غوطه ور می کنند، در واقع آنها مواد مغذی موجود در آب را می خورند.

روش های پرورش اردک

حال اگر بخواهیم به فکر پرورش اردک بیفتیم سه راه پیش روی خود داریم:

الف. جوجه کشی از تخم های نطفه دار

شما می توانید تخم اردک را تهیه کرده و جوجه های یک روزه را خودتان تولید کنید. برای جوجه کشی موفق با راندمان جوجه کشی بالا ابتدا باید تخم های بارور شده تازه و ایمن و یک دستگاه جوجه کشی با کیفیت و استاندارد تهیه کرد.

همچنین اطلاعات کامل در مورد تنظیمات دستگاه جوجه کشی (دما، رطوبت و …)، دوره تخم ریزی و جوجه ریزی، تبادل تخمک، تعداد اسپرم، زمان و آبیاری تخمک ها ضروری است.

دوره جوجه کشی برای تخم اردک اسرائیلی بین 32 تا 37 روز و دوره تخم مرغ اردک پکنی 28 روز است.

ب. خرید جوجه های چند روزه

خرید جوجه چند روزه باید با مراجعه حضوری  در سالن های پرورشی معتبر و معروف انجام شود. همچنین باید مطمئن شوید که محل پرورش دارای نژاد مورد نظر شما است. در برخی موارد، دلالان انواع دیگر جوجه اردک را به جای اردک پکنی، اسرائیلی و… می فروشند. گله ها و جوجه های مولد نیز باید کاملاً سالم باشند. همچنین باید از فروشنده بپرسید که آیا مرغ واکسینه شده است یا خیر؟ بدیهی است که جوجه های بیمار و جوجه هایی که از گله های بیمار به دنیا می آیند دوام زیادی ندارند و به شما آسیب مالی می رسانند.

 

ج. خرید اردک مولد

در این قسمت شما باید یک جفت نر و ماده را در مکان های مطمن خریداری کنید. به این ترتیب شما قادر خواهید بود از راه تکثیر تخم های آن  گله خود را گسترش دهید. برای اینکه اردک ها سرعت تلقیح و پرورش جوجه بالایی داشته باشند، باید مولدهای کوچک تا یک ساله را خریداری کنید. در این صورت شما قادر خواهید بود در کمترین زمان ممکن به خواسته خود برسید و موفق شوید. هنگام خرید می توانید از افراد متخصص در زمینه پرورش مشاوره بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: فروش جوجه اردک

روش های پرورش اردک

به طور کلی از چهار روش زیر برای پرورش اردک استفاده می شود:

1- پرورش در فضای باز:

این روش کشاورزی نه تنها در مناطق استوایی بلکه در آب و هوای گرم نیز مناسب است. در سیستم پرورش در فضای باز، جوجه ها در مزارع پرورش می یابند. در حقیقت توصیه می شود جوجه ها در دو هفته اول در داخل سالن نگهداری شوند و بعد از این زمان به مناطق باز منتقل شوند. در این روش برای هر قطعه از اردک مساحت 1 متر مربع باید در نظر گرفته شود. می تواند در هر هکتار 10000 اردک پرورش دهید. علاوه بر این، برای محافظت از اردک در برابر گرمای شدید باید برای آن ها سایبان نصب شود.

همچنین، اردک‌ها باید با علف ‌ها و گیاهان چمنزاری تغذیه شوند تا با کمبود مواد مغذی مختلف مانند ویتامین‌ ها، پروتئین‌ ها و مواد معدنی مواجه نشوند. بنابراین، چمن نیاز به آبیاری و تغذیه به مقدار مناسب دارد. برای کنترل گله و جلوگیری از شکارچیانی مانند روباه، سگ و گله، بهتر است چمن را با توری سیمی به ارتفاع یک متر یا بیشتر حصار بکشید.

همچنین با مدیریت دام و بازاریابی جوجه های گوشتی می توان چراگاه را به چند قسمت تقسیم کرد و در هر قسمت چند جوجه هم سن را پرورش داد. این امر عرضه پایدار جوجه های گوشتی در بازار را تضمین می کند. به عنوان مثال، می توانید یک هکتار از خوراک را به پنج قسمت تقسیم کنید و در هر قسمت یک جوجه گوشتی 10 روزه نگهداری کنید.

بدین ترتیب 10 روز پس از رسیدن گروه اول به سن ذبح و عرضه به بازار، گروه بعدی آماده کشتار می شود. مزیت دیگر تقسیم مرتع این است که می توانید قسمتی از خاک را برای ضدعفونی و رشد مجدد غذا و گیاهان خالی بگذارید.

2- پرورش نیمه باز:

یکی دیگر از سیستم های پرورش جوجه های گوشتی روش پرورش نیمه باز است که بیشتر برای مناطق معتدل و کوهستانی مناسب است. در این روش هم از سالن استفاده می شود و هم اردک ها می توانند برای تغذیه به چراگاه و مراتع بروند و مناظر را ببینند و شب ها به سالن برگردند. اردک ها را می توان در هوای سرد یا بارانی به داخل سالن منتقل کرد و از تلف شدن آنها جلوگیری کرد.

3- پرورش در محیط بسته:

سیستم های پرورش سرپوشیده برای آب و هوای سرد یا مناطق مرطوب و همچنین فصول سردتر سال مناسب هستند. در این سیستم پرورش اردک ها از ابتدا تا پایان فصل تولید مثل و تا رسیدن به سن کشتار در داخل خانه نگهداری می شوند تا از عوارض یخ زدگی جلوگیری شود.

یکی از مهم ترین عواملی که در هنگام پرورش در محیطی بسته باید در نظر گرفت، هوای مناسب و کافی محیط است که برای این منظور اتاق باید مجهز به پنکه های استاندارد و باکیفیت باشد. در این مرحله نظارت بر هوا، تمیز کردن هوای داخل خانه، جلوگیری از آلودگی محیطی و رشد میکروارگانیسم ها و همچنین کنترل آنفولانزای پرندگان بسیار مهم است. اتاق نیز باید مجهز به تجهیزات گرمایشی راحت باشد.

سخن آخر

پرورش اردک به دلیل کوتاه بودن زمان پرورش (2 تا 3 ماه) و بازگشت سریع سرمایه، افزایش تقاضای بازار به خاطر طعم شیرین و خواص مختلف گوشت اردک، مقاومت در برابر بیماری ها، مرگ و میر پایین، عملکرد بالا و… از کارهایی است که زودبازده بوده و از مشاغل پر درآمد محسوب می شود. برای کسب درآمد از پرورش اردک به دانش و تجربه زیادی در این زمینه نیاز است.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا به این مطلب امتیاز دهید*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

مهم: قیمت دولتی و اتحادیه جوجه گوشتی با نامه بین 15.900 تا 16.900 تومان می باشد.


محصول آخرین میانگین قیمت + تغییر 24h مشاهده
جوجه یک روزه گوشتی  1402/12/28 20,750  ( 0) مشاهده
جوجه بومی  1402/12/28 83,679  ( 0) مشاهده
اردک  1402/12/28 42,250  ( 0) مشاهده
مرغ زنده  1402/12/28 56,541  ( 0) مشاهده
مرغ کشتار  1402/12/28 83,226  ( 0) مشاهده
خروس زربال  1402/12/28 25,500  ( 0) مشاهده
خروس آرین  1402/12/28 11,500  ( 0) مشاهده
تخم مرغ  1402/12/28 46,000  ( 0) مشاهده
کبک  1402/12/28 47,083  ( 0) مشاهده
جوجه بوقلمون  1402/12/28 181,417  ( 0) مشاهده
شتر مرغ زنده  1402/12/28 1,755,500  ( 0) مشاهده
بلدرچین زنده  1402/12/28 16,675  ( 0) مشاهده
پولت  1402/12/28 54,825  ( 0) مشاهده
ایکون